Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Conferència: “Aproximació jurídica i econòmica al Big Data” per Javier Puyol Montero

9 febrer 2022 / 7:30 PM - 8:30 PM

 

El terme «Big Data» es va emprar per primera vegada en un article dels investigadors de la NASA Michael Cox i David Ellsworth. Tots dos van afirmar, que el ritme de creixement de les dades començava a ser un problema per als sistemes informàtics actuals. Això es va denominar el «problema del Big Data». No obstant això, Big Data, lluny de ser una preocupació constitueix un avanç tecnològic, jurídic, social i econòmic imparable.

És un terme aplicat a conjunts de dades que superen la capacitat del programari habitual per a ser capturats, gestionats i processaments en un temps raonable. Les grandàries del “Big Data” es troben constantment en augment. En aquest sentit Mayer-Schonberger i Cukier han definit el fenomen Big Data com “la capacitat de la societat per a assimilar la informació mitjançant vies noves amb l’objectiu de produir coneixements, béns i serveis de valor significatiu”.

Segons s’ha afirmat, les dades són el petroli del futur, l’or del demà, i les seues utilitats en aquest moment no tenen límits. Igual serveixen per a predir tota classe de fenòmens meteorològics (tempestes, huracans, terratrémols, erupcions volcàniques o tsunamis), com per a monitorar l’evolució del canvi climàtic. Per a conéixer l’estat de les nostres mars, discernir el comportament dels animals o realitzar el seguiment d’espècies amenaçades, i tots aquells aspectes que, sota les mètriques de les dades, puga ser analitzat per l’ésser humà, i per descomptat, Big Data serveix per a vendre més i més, i a més, de la forma més òptima i personalitzada, i de la mateixa forma que els motors de cerca han canviat la manera d’accedir a la informació, Big Data poden transformar i transformarà les activitats d’empreses, dels investigadors científics, dels metges i de les operacions de defensa i intel·ligència de les persones i de les societats de manera globalitzada a tot el món. Conseqüentment amb això, pot afirmar-se que la tecnologia basada en el Big Data, és la major innovació informàtica de l’última dècada.

Al dia de hui, tan sols hem vist el potencial que la mateixa té per a recopilar, organitzar i processar les dades en tots els aspectes de les nostres vides, però ha de tindre’s en compte, que el món conté una quantitat d’informació digital d’una magnitud inimaginable, el ritme de creixement de la qual és frenètic. Aquest efecte és palés en tots els àmbits de la nostra vida, des dels negocis fins a la ciència, els governs o l’art, la qual cosa fa que puga ser qualificat com un fenomen cultural, tecnològic i intel·lectual, que constitueix la suma de l’optimització de la capacitat informàtica, que com s’ha dit, està produint conseqüències econòmiques, socials, tècniques i legals molt importants, com a fruit de la creença popular, que afirma, que els grans conjunts de dades, ofereixen una forma superior d’intel·ligència i coneixements, que poden al seu torn generar dades, certs, objectius i exactes, amb una profunda repercussió jurídica i econòmica, els efectes de la qual es tracten d’analitzar en la present Obra.

Javier Puyol Montero

A). FORMACIÓ ACADÈMICA

Llicenciat en Dret per la Facultat De Dret de la Universitat Pontifícia Cometes (I.C.A.D.E.) i Premi Extraordinari de Llicenciatura en Dret (1981). Investigador en Dret per la Universitat Pontifícia-Cometes (ICADE). Doctor en Dret per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), i Premi Extraordinari de Doctorat per l’Escola Internacional de Doctorat de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), en matèria de Dret Administratiu/Noves Tecnologies (2015) (Cloud Computing). Membre de la Carrera Judicial: Magistrat Excedent. Lletrat del Tribunal Constitucional. Advocat. Consultor en Tecnologies de la Informació i Comunicació Compliance Officer

B). TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Soci Fundador, i President del Consell d’Administració de BECOMPLIANCE S.L. dedicada a la formació i gestió de Compliance i Noves Tecnologies. Soci de TECNOCOMPLIANCE S.L. dedicada a la formació de Compliance i noves tecnologies In-Company. Soci d’ACTIVA LEGAL CONSULTORA S.L., dedicada a la consultoria sobre noves tecnologies en l’àmbit de les Entitats Locals. Soci director de PUYOL-ABOGADOS & PARTNERS, despatx especialitzat en l’àmbit mercantil, litigació protecció de dades personals i noves tecnologies yCorporate Compliance

.

 

Mostra els detalls

Data:
9 febrer 2022
Hora:
7:30 PM - 8:30 PM
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Phone
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Phone
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte