Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Patrimoni. Art en Valor”. El Castell de Petrer

20 juny 2021 / 11:00 AM - 12:30 PM

En aquesta sessió del cicle “Patromoni. Art en Valor”, serà protagonista el Castell de Petrer, que donarà a conéixer l’arqueòleg i historiador José Luis Menéndez Fueyo. L’activitat es realitzarà a través d’una visita teòrica que analitzarà el seu context històric i arquitectònic d’una fortalesa que es troba a l’alt d’una elevació muntanyenca situada en la zona nord del nucli urbà de la ciutat de Petrer.

Castell de Petrer

Fortalesa datada entre finals del segle XII i principis del segle XIII. L’any 1258 va ser reconquerit per l’hosts cristianes, passant a les mans de Jofré de Loaysa fins al segle XV. Durant aquests moments va deixar de tindre funció defensiva per a donar pas a la residencial. En el segle XIX va patir desperfectes amb la desamortització de Mendizábal, agreujats per la utilització massiva de les pedres dels seus murs per a la construcció de cases veïnals.

Conferenciant:  José Luis Menéndez Fueyo

És arqueòleg medievalista i Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat d’Alacant. Exerceix des de 1996 com a Tècnic del Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) i des de l’any 2000 com a Tècnic d’Exposicions d’aquest museu. Va ser membre de l’equip tècnic creador del Museu Arqueològic d’Alacant en el qual va actuar de coordinador i director tècnic de les sales d’Edat mitjana i Edat Moderna i Contemporània entre els anys 1998-2002, a més, de ser comissari de diverses mostres temporals. Ha participat en diversos projectes científics relacionats amb l’arqueologia medieval i diversos projectes arqueològics relacionats amb la castellologia i l’arqueologia medieval. Actualment dirigeix el projecte arqueològic d’investigació a la Pobla medieval d’Ifach des de 2005. Va ser director de la revista CASTELLS des de 1995 a 2003. En un altre ordre de funcions, ha exercit el càrrec de Secretari Provincial de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells (1995-1999), així com la presidència de la Comissió d’Arqueòlegs Professionals pertanyent al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències d’Alacant l’any 1994. És membre de l’Associació Espanyola d’Arqueologia Medieval, l’Associació Espanyola de Museòlegs d’Espanya i el International Council of Museums (ICOM) de la Unesco.

Mostra els detalls

Data:
20 juny 2021
Hora:
11:00 AM - 12:30 PM
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon:
965 12 12 14
Correu electrònic:
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Castillo de Petrer
Petrer, Alicante 03610 España + Mapa de Google