Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alimentant Pluges”: Gràcia Jiménez

24 febrer 2022 / 7:30 PM - 8:30 PM


 

“Alimentant pluges”, paraules preses d’un vers de Miguel Hernández, és un cicle poètic organitzat pel IAC Juan Gil-Albert que s’ha realitzat en anteriors edicions –i que es recupera per a aquest 2022- amb gran acolliment per part de la comunitat literària.

Es pretén, des d’una perspectiva de trobada i proximitat, posar en relleu l’ampli panorama poètic del qual gaudeix la província d’Alacant en l’actualitat. Des d’una visió àmplia, el cicle recollirà una mostra de la creació literària que es desenvolupa a Alacant i totes les seues comarques.

El cicle consta de huit sessions de caràcter mensual desenvolupades al llarg de 2022 en els mesos de gener, febrer, març, abril, maig, octubre, novembre i desembre, es donarà veu a autors de diferents generacions i estètiques, alguns amb llarg recorregut i altres que, malgrat tindre menys trajectòria, tenen projecció en el món de la poesia.

Poetes que escriuen en les nostres dues llengües oficials i conviuen en el món dels versos des de diferents enfocaments artístics, fins i tot interdisciplinaris. A més, el projecte inclou la presència de poetes que es mouen dins de l’underground alacantí i que tenen un llarg bagatge, amb la intenció d’ampliar la perspectiva oficial i acostar-nos a la realitat de la ciutadania.

Gràcia Jiménez Tirado

De família materna de Castelló, a dalt a Sant Joan d’Alacant als quatre anys. Viu a Sant Vicent del Raspeig des de 1989. Llicenciada en Història Contemporània per la Universitat de València.

Professionalment des de 1980 fins al 2017, ha estat vinculada al món educatiu des de diferents àmbits: com a docent en Educació d’Adults, Educació Primària, Secundària i Batxillerat i professora associada a la Universitat d’Alacant; i també ha sigut inspectora educativa entre els anys 1987 i 1996.

Ha sigut presidenta de l’Associació Cívica per la Normalització del Valencià a la comarca de l’Alacantí i membre de la Junta Directiva de la Unitat d’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant.
Col·laboradora de Ràdio Sant Vicent, dones de 2007 on ha dirigit el programa escolar Radioactivitat i dirigit i conduït els magazins L’Almàssera i, des de 2018, El Món per un Forat. Des de setembre de 2021, té una secció sobre escriptura i literatura en el programa El Rall d’ÀPunt Ràdio.

En poesia és autora de: Platges, editat per Brosquil, 2001 (Premi Antoni Matutano, vila d’Almassora); Quadern del Vent, editat per Brosquil, 2006 (Premi Gorgos, vila de Gata); Encara que la nit és faça forta, editat per Aguaclara, 2018 (Premi Paco Mollà, vila de Petrer). Obres col·lectives: Poetes del sud, Coautora i coordinadora. Ed. per l’Institut Juan Gil Albert de la Diputació d’Alacant, 2004; Entre mots i versos volums I, II i III. Ed. Universitat d’Alacant (2015, 2018, 2020); El vers als llavis: homenatge a Carles Salvador. Ed. Enkuadres, 2019; Publica poemes en diversos llibrets fallers, obtenint el premi Joan Climent a Gandia, l’any 2018, i va ser finalista, amb dues composicions, els Premis Lletres Falleres l’any 2019.
Alguns dels seus poemes estan musicalitzats per diferents autors, com el grup Els Jóvens, dels cantautors Àrtur Àlvarez, Andreu Beneit o la arpista i soprano Alba Asensi.

En narrativa ha publicat Contes del Migjorn, de VVAA. Ed. Set i Mig, 1999; La llar de seda (amb Jesús Moncho Pascual) Ed. Set i Mig, 1999 (Premi 9 d’Octubre de la vila de Sant Vicent del Raspeig); Un grapat de somnis, narrativa infantil. Ed. Brosquil, 2006; Sango Tani, la vall del Corall. Ed. Voramar-Jo Llibre, 2018; Entre els rodes, Ed. Bromera, 2018; 10 de Dons, VVAA. Ed. Edicions 96, 2018; Un mosaic d’aigua. Ed. Bromera, 2021.
Col·laboradora habitual en premsa, amb sèries com Emprenedors i En el Camí, del diari Informació d’Alacant i, actualment, amb columnes, ressenyes i entrevistes a les revistes digitals Nosaltres la Veu i La Veu dels Llibres.

Mostra els detalls

Data:
24 febrer 2022
Hora:
7:30 PM - 8:30 PM
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Phone
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Phone
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte