Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Inauguració de “The Cleaning Project” de David Gil Campesino, comissariada per Ester García

29 juliol 2021 / 7:30 PM - 9:30 PM

David Gil Campesino naix a Madrid el 1973. Es delata sense complexos com a apassionat de les arts gràfiques i l’autoedició, un defensor fidel d’aqueixes tècniques d’estampació manual i artesanal que s’hi troben gairebé en perill d’extinció. Des de fa més de dues dècades es dedica incansablement a desenvolupar idees a través d’un procés que consisteix a crear coses per a després desfer-les. I, així, successivament, fins a arribar-hi amb el que veritablement vol. El que realment l’ompli i li fa ser qui és. I en aqueixa línia s’hi troba ara, on és un ésser que es busca i es troba artísticament, però que, de vegades, es descompon i es perd en no entendre el món que l’envolta. Que aprén i desaprén, i que se n’amaga i en trau el cap, fins a arribar a llocs com aquest. Sí. Com aquesta exposició en la qual vol demostrar que estampar no és només topar-se de cara amb el món digital, sinó que continua sent una manera d’expressió meravellosa.

En The Cleaning Project, David ens posa al davant el seu univers plàstic particular, en el qual es destil·la el seu estil, autèntic i obsessiu, tant per la investigació amb diferents tècniques d’estampació, com pels resultats fascinants de les seues creacions.

L’exposició està composta per una sèrie d’obres gràfiques resultants d’aquests processos creatius que ell mateix idea i produeix, motivat per tractar sempre d’anar més enllà de l’estampa final. Aquestes creacions vibrants, màgiques i íntimes són una tornada al passat, als relats oblidats en pantalles, que recupera i dota, al seu torn, d’una vida nova. Pensaments, sentiments i records superposats alliberats en imatges esvaïdes. Com ell mateix diu: “en netejar, llancem; en llançar, oblidem”. Per això, quan David recull aqueixes neteges i les torna a usar, no sols ens fa recordar, també ens convida a reinterpretar o, en alguns casos, a deformar. És una porta oberta a la creació d’històries noves a través del que ja no anava a ser utilitzat.

Mitjançant la seua llibertat creativa i, especialment, gràcies a la seua habilitat amb la serigrafia desenvolupada durant molts anys d’experiència, aquestes obres exposades en diferents suports ens mostren una fusió de tècniques, tintes, fotolits, pantalles i papers. En elles, a més, es descobreixen fragments de la vida quotidiana en una acumulació d’imatges amb unes certes dosis de contradicció, que provoquen una lectura de les imatges més complexa, a causa de les interaccions sorgides entre elles. Una neteja creativa i, alhora, personal, que ens endinsa en la tècnica de la serigrafia com una cosa basada no sols en la producció en sèrie sinó en la recuperació de l’empremta, des d’una visió enriquidora i experimental.

En definitiva, The Cleaning Project és, bàsicament, una resurrecció creativa. Un procés de reutilització de la imatge quan ja es pressuposa que ha acomplit la seua missió. És l’ús del paper que devia ser descartat; és la darrera impressió de la pantalla abans de ser esborrada; és la barreja de les tintes abans de llançar-les; és creació, diversió i il·lusió.

És com David concep la societat i la seua vida.

Ester García Guixot
Comissària de l’exposició

Descàrregues

Full de sala (PDF)

Mostra els detalls

Data:
29 juliol 2021
Hora:
7:30 PM - 9:30 PM
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon:
965 12 12 14
Correu electrònic:
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon:
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte

Pin It on Pinterest

Share This