Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La Nova Llei de suport a les persones amb discapacitat. La seua aplicació en la vida diària, conferència per Sandra Peinado Martínez, Magistrada titular del Jutjat de Primera Instància número 10 d’Alacant

17 març 2022 / 7:30 PM - 9:30 PM

L’aprovació de la nova Llei d’Incapacitació Judicial (Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica) suposa un gran canvi respecte de la situació jurídic-legal anterior, que afectarà un gran nombre de persones i famílies.
Aquesta Llei que va entrar en vigor el 3 de setembre de 2021 ha pretés adequar el nostre ordenament jurídic a la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, celebrada a Nova York el 13 de desembre de 2006 i modifica un total de nou lleis de la legislació espanyola, pretenent assegurar que les mesures respecten els drets, la voluntat i les preferències de la persona amb discapacitat. Es modifica així el sistema existent fins al moment, ja que ara és la persona amb discapacitat qui pren les decisions que l’afecten.

El principal propòsit de la llei és donar un major protagonisme a les persones amb discapacitat en la presa de les seues decisions, que, en la majoria dels casos, es veien totalment limitades per la tutela judicial completa. Es pretén que siga la persona amb discapacitat la que prenga les seues pròpies decisions amb ajuda i suport de la societat, introduint importants canvis com són, entre altres, la desaparició de la possibilitat d’incapacitar, a través d’una demanda judicial, a una persona amb discapacitat intel·lectual.; desaparició de la figura de la tutela i de la pàtria potestat prorrogada, substituint-se la primera per una curatela representativa o l’aplicació d’un sistema de suports voluntaris. Així mateix suposa una modificació de l’actual situació de les persones incapacitades judicialment, a través d’un règim transitori d’adaptació.

Mostra els detalls

Data:
17 març 2022
Hora:
7:30 PM - 9:30 PM
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Phone
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Phone
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte