Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació de “Poetas en el Puente de los Espejos” d’Esther Abellán

29 desembre 2021 / 7:00 PM - 9:00 PM

El pròxim 29 de desembre, a les 19.00, se celebrarà en la seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert la presentació del llibre Poetas en el Puente de los Espejos, d’Esther Abellán, que serà a càrrec de la mateixa autora i l’editor Juanjo Cervetto.

Poetas en El Puente de los Espejos és un projecte, publicat per l’editorial alacantina Eléctrico Romance, recolzat per l’àrea de cultura de la Diputació d’Alacant i Aigües d’Alacant, que va començar a gestar-se en 2015 amb la voluntat de construir una panoràmica àmplia i cuidada de l’activitat poètica que es desenvolupa a Alacant a nivell provincial; ja no sols com a estudi o assaig, sinó com una realitat en la qual tots ens trobem immersos, i recollir de manera conjunta diverses estètiques, estils, corrents, generacions i maneres de donar vida als versos.

Sota aquest títol, Esther Abellán reuneix un ampli espectre de poetes en actiu, durant els últims vint anys, que escriuen en castellà i que han nascut, viuen o estan especialment vinculats a Alacant i les seues comarques. A més de les publicacions o la pròpia qualitat literària, s’han tingut en compte també altres factors que fan que la poesia estiga visca més enllà dels llibres.

Des d’una visió sense judicis previs, aquest llibre és un acostament a les poètiques de 66 autors, alguns d’ells amb gran recorregut i altres nouvinguts. Aquestes Trobades es completen amb una Antologia inèdita dels poetes ressenyats i d’alguns més que, per diversos motius, no han pogut travessar encara El Pont dels Espills. A més, els poemes estan il·lustrats pels creadors Rocío Díaz Bernal, Esteban Borrell Cardona i Enrique Cano Zapata.En l’última part, Bibliografía poética 2000-2021, s’han rastrejat els poemaris publicats durant aquest període, així com altres obres que l’autora considera indispensables com a lectora. Des de la metàfora del Pont dels Espills, Abellán ha intentat mirar-se en tots aquells que donen vida a la creació poètica, que comparteixen lletres, sentiments, passió i compromís, que mantenen visca la flama de la cultura amb els seus versos i ens conviden a detindre el temps a través de les seues lletres.

Mostra els detalls

Data:
29 desembre 2021
Hora:
7:00 PM - 9:00 PM
Categories d'Esdeveniment:
,

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Phone
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Phone
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte