Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alimentant Pluges”: Mercé Climent

12 maig 2022 / 7:00 PM - 8:30 PM

 

“Alimentant pluges”, paraules preses d’un vers de Miguel Hernández, és un cicle poètic organitzat pel IAC Juan Gil-Albert que s’ha realitzat en anteriors edicions –i que s’ha recuperat per a aquest 2022- amb gran acolliment per part de la comunitat literària.

Es pretén, des d’una perspectiva de trobada i proximitat, posar en relleu l’ampli panorama poètic del qual gaudeix la província d’Alacant en l’actualitat. Des d’una visió àmplia, el cicle recollirà una mostra de la creació literària que es desenvolupa a Alacant i les seues comarques, i es donarà veu a autors de diferents generacions i estètiques, alguns amb llarg recorregut i altres que, malgrat tindre menys trajectòria, tenen projecció en el món de la poesia.

Poetes que escriuen en les nostres dues llengües oficials i conviuen en el món dels versos des de diferents enfocaments artístics, fins i tot interdisciplinaris. A més, el projecte inclou la presència de poetes que es mouen dins de l’underground alacantí i que tenen un llarg bagatge, amb la intenció d’ampliar la perspectiva oficial i acostar-nos a la realitat de la ciutadania.

En la quarta sessió, serà la protagonista de l’activitat Mercè Climent nascuda a Alcoi en 1981. És enginyera agrònoma i llicenciada en Filologia Hispànica. En l’actualitat viu a Gandia i compagina l’escriptura amb la labor d’editora de Lletra Impresa Edicions.

Escriu per a xiquets i adults, però sempre amb la consigna de crear bellesa amb les paraules. Així, ha escrit els llibres infantils: Lina Panxolina i el quadern màgic, Marco i el poder sobre el temps, La Flauta màgica, Moros i Cristians i El misteri dels Reis Mags; les novel·les Somiant amb Aleixa (XVII Premi de Literatura Eròtica Vall d’Albaida), Amor a la ciutat dels ponts i Mariola; el poemari Infinitamant (X Premi de Poesia Ibn Jafadja d’Alzira) i moltíssims contes que han sigut publicats en revistes, periòdics, llibres col·lectius, etc.

Ha sigut antologada en els llibres Nova poesia alcoiana, Poemes entre telers, 14+1. Llenya Prima, Els caus secrets. Antologia d’escriptors dels Països Catalans posteriors a 1972, Entre dons i La improbable vida de Joan Fuster. Alguns dels seus versos han sigut traduïts a l’alemany per a la revista cultural i literària Driesch.

També ha traduït al català els poemaris Arxipèlag, de Jordi Botella i Joan Antoni Climent Fullana, i una antologia de poemes de Gloria Fuertes, seleccionada per si mateixa en el llibre Això no és un llibre, és una dona.

Mostra els detalls

Data:
12 maig 2022
Hora:
7:00 PM - 8:30 PM
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador