Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Patrimoni. Art en valor”: La Font dels Tres Amics

25 setembre 2022 / 11:00 AM - 6:00 PM

Activitat emmarcada en el cicle “Patrimoni. Art en Valor”.  En aquesta ocasió serà protagonista La Font *dels Tres *Amics, que donarà a conéixer Juan José Pastor García. L’activitat es realitzarà amb una conferència teòrica a l’aire lliure en la ubicació on es troba la Font *dels Tres *Amics, en els voltants del Castell de la Mola, als afores de Novelda on s’analitzarà al detall, la història del projecte i el seu entorn, ja que es va construir al mateix temps que el Santuari de Santa María Magdalena, així com de la importància del seu autor Don José Sala Sala.

Obra: La Font *dels Tres *Amics, 1920.

L’origen de la balustrada en qüestió es troba vinculat a la construcció d’una font en la confluència del camí d’ascens i baixada al Castell de la Mola, al costat de l’esplanada. En una xicoteta depressió, tres *noveldenses il·lustres, Daniel Valero, Antonio Sala i Luis Navarro, van aprofitar una font d’aigua en un pròxim brollador, per a projectar la Font *dels Tres *Amics.

Les famílies d’aquests tres amics atribueixen la idea del projecte a la inspiració que els va produir una font que existia a Jerusalem. La sol·licitud oficial a l’ajuntament de Novelda es va realitzar el 17 de juliol de 1922. Aquest projecte consistia a realitzar una xicoteta gruta que seria inaugurada el 7 d’agost de 1922, la iniciativa del qual partia d’aquests tres amics: Daniel Valero Valero, Antonio Sala *Beltrá i Luis Navarro Valero. El projecte plantejava la construcció d’una font a la qual s’accedia per mitjà d’una doble escala, amb una xicoteta balustrada i uns pedestals d’accés. En la part superior del camí es construiria una base amb rajoles i pedres per a emplaçar una figura d’un àngel, que assenyalaria la direcció de la font, amb un rètol que indicaria “a la Font *dels tres *amics”.

La inauguració va coincidir amb la pujada de la patrona de Novelda, Santa María Magdalena, després de la seua estada a Novelda per les festes patronals, per a tornar a l’Ermita de la Santa, ja que encara no estava construït el seu actual santuari, que va iniciar les seues obres de 1918.

L’obra va ser realitzada per José Sala Sala, enginyer tèxtil autor del projecte del Santuari de Santa María Magdalena.

Conferenciant: Juan José Pastor García

Arquitecte per la Universitat de València. En 2003 fonga el seu estudi d’arquitectura -PASTOR I *GONZALEZ. ARQUITECTES- a Novelda, juntament amb la seua companya de vida Manuela González Moya. Des de l’inici, la seua obra ha sigut seleccionada ininterrompudament en totes les Mostres d’Arquitectura convocades a la província d’Alacant i ha obtingut Esment en els Premis d’arquitectura de la Comunitat Valenciana.

Ha exercit com a jurat en Concursos d’Arquitectura en representació del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant amb qui col·labora habitualment. La seua obra construïda és publicada amb assiduïtat en diferents mitjans especialitzats nacionals i internacionals. En l’actualitat, complementa la seua activitat professional amb la docència, impartint classes en el Màster d’Arquitectura Interior i Disseny en “INSTITUT 42”, Murcia. Membre del grup cultura-activa de Novelda, ha comissariat recentment al costat de Mercedes Navarro *Beresaluce l’exposició “José Sala: Art i Indústria” a la Casa Museu Modernista de Novelda.

Mostra els detalls

Data:
25 setembre 2022
Hora:
11:00 AM - 6:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Castillo de la Mola
Partida Molinos, 151
Novelda, Alicante 03660 España
+ Mapa de Google
Telèfon
965 60 92 28