Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Conferència “Bretxa(es) digital(s)? Avançant cap a la inclusió digital” de Faraón Llorens Largo

21 febrer 2023 / 7:30 PM - 9:00 PM

La ràpida evolució de les tecnologies de la informació i la seua implantació en la societat, en tots els àmbits, tant en el professional com en el personal, ha desenvolupat un món digital, complementari al món físic al qual estàvem acostumats i en el qual ens desembolicàvem amb soltesa. La cada vegada major digitalització de la societat ha causat una bretxa digital que impedeix accedir a aquests serveis i interaccions socials a aquelles persones que per diferents causes no es desemboliquen amb facilitat en aquest món paral·lel. Més que de bretxa digital hauríem de parlar de bretxes digitals, ja són diverses (d’accés, de connexió i de competència) i afecten de diferent manera a diferents col·lectius (generacionals, territorials). Per a salvar qualsevol bretxa podem traçar ponts d’unió o disminuir la distància de separació. Per tant, facilitar l’accés a la tecnologia i formar en el seu ús (competències digitals) és una de les direccions a prendre. Però una altra és dissenyar els nous productes i serveis tecnològics de manera inclusiva, perquè ja des de la seua posada en marxa no generen rebuig i exclusió. En resum, per a superar (eliminar o minimitzar) la bretxa digital, és necessari un enfocament integral que incloga la inversió en infraestructura, l’educació digital i l’adopció de polítiques inclusives.

D. FARAON LLORENS LARGO:

Nascut a Alcoi (Alacant) el 1961. Diplomat en Professorat d’EGB per la Universitat d’Alacant (1982), Mestre de Valencià pel Gabinet d’ús del Valencià (1988), Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València (1993) i doctor enginyer en informàtica per la Universitat d’Alacant (2001). Catedràtic d’Escola Universitària de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial.

Des de la seva incorporació a la Universitat d’Alacant ha ocupat diferents càrrecs de direcció, i és subdirector del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació (1996-1997), subdirector del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial (1997-2000), Director de l’Escola Politècnica Superior (2000-2005) y Vicerrector de Tecnología e Innovación Educativa (2005-2012). Actualment sóc el Director de la Cátedra Santander-UA de Transformación Digital.

Membre del grup de recerca Smart Learning (Tecnologies Intel·ligents per a lAprenentatge). Co-lider de l’equip GTI4U (Govern de Tecnologies de la Informació per a Universitats). Els seus treballs de recerca s’emmarquen en els camps de la intel·ligència artificial, el disseny de videojocs i la gamificació, l’aplicació de les tecnologies digitals a l’educació, el govern de les TI i la transformació digital de les universitats.

Ha estat el Secretari Executiu de la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) entre 2010 i 2012 i és el coordinador de l’informe anual de la CRUE “UNIVERSITIC: Les TIC al Sistema Universitari Espanyol”. Participa també en els estudis “UETIC: Estat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les Universitats Equatorianes” i “Estat actual de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions a les Institucions d’Educació Superior a Mèxic”. És autor i col·lider científic de “UDigital: maduresa digital per a universitats”, impulsat per MetaRed i la Secretaría General Iberoamericana (SEGIB), que servirà de model per als estudis nacionals de deu països iberoamericans per a l’anàlisi de la maduresa digital de les universitats.

Ha rebut la Leonardo da Vinci Medal 2022 de l’European Society for Engineering Education (SEFI). El reconeixement al Mèrit Institucional AFEME 2017 concedit per l’Associació de Facultats Equatorianes de Ciències Mèdiques i de la Salut (AFEME). El premi AENUI a la Qualitat i Innovació Docent 2013, concedit per l’Associació d’Ensenyants Universitaris de la Informàtica. I el premi Sabiens 2008 al Professional, concedit pel Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana. Des del 2010 és vocal de la Comissió Assessora en Innovació Educativa de la Universitat Politècnica de Madrid. Membre del Consell Assessor de la Càtedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge de la Universitat Jaume I de Castelló (2011-2018). Des del 2012 és membre associat de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid.

President d’AENUI (Associació d´Ensenyants Universitaris d´Informàtica). Tresorer i membre del Consell General de SCIE (Societat Científica Informàtica d’Espanya). Col·legiat fundador del COIICV (Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana). Soci d’AEPIA (Associació Espanyola Per a la Intel·ligència Artificial) i de SECiVi (Societat Espanyola per a les Ciències del Videojoc).

Mostra els detalls

Data:
21 febrer 2023
Hora:
7:30 PM - 9:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte