Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

II Jornada de Patrimoni Cultural “Art, identitat i Setmana Santa”. Associació Espanyola de Patrimoni, Cultura i Societat

23 febrer 2023 / 5:30 PM - 8:30 PM

Descarrega el programa

Inscripció gratuïta. Descàrrega aques formulari, i envia-ho a l’adreça aepcs.al@gmail.com

Descarrega el programa

Inscripció gratuïta. Descàrrega aques formulari, i envia-ho a l’adreça aepcs.al@gmail.com

L’Associació Espanyola de Patrimoni, Cultura i Societat, en col·laboració amb la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil-Albert” i el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá”, organitzen la II Jornada de Patrimoni Cultural “Art, identitat i Setmana Santa”, amb la finalitat d’impulsar el diàleg interdisciplinari entre la religiositat popular i la cultura.

El fet cultural i social en el qual s’inscriu la fenomenologia de la religiositat popular aborda les festes com a expressions culturals que conformen i articulen una determinada societat. La celebració de la Setmana Santa constitueix un ritual que assumeix l’estructura social i els seus valors, els canvis o processos de transformació, les creences i la ideologia, els sentits estètic i ecològic i, especialment, les concepcions de l’espai i el temps. 

La disposició dels elements concurrents –participants, espectadors, imatges sagrades, música, entre altres– configura un entramat simbòlic, que converteix l’espai públic en un autèntic escenari en el qual es venen a representar les manifestacions de les identitats locals.

Els processos actuals d’homogeneïtzació cultural derivats de la modernitat globalitzada sotmeten l’esfera festiva a noves valoracions. Les relacions entre l’art, la identitat i les celebracions de Setmana Santa centrarà l’atenció d’aquesta segona jornada cultural que pretén ser un punt de trobada de professionals de diferents disciplines científiques.

La presència de les imatges religioses, passos i altres estris patrimonials aporten una plasticitat de primer ordre a les processons passionistes com a instruments *catequizadores al servei del missatge ritual i com a entorns de reconstrucció i evocació identitària.

Aquesta jornada, que persegueix un debat obert i interdisciplinari sobre la naturalesa i funció de les celebracions pròpies de la Setmana Santa, està dirigida a alumnes, docents i quantes persones estiguen interessades en les relacions entre el patrimoni, la cultura i la societat

José Iborra Torregrosa

President

Associació Espanyola de Patrimoni, Cultura i Societat

Mostra els detalls

Data:
23 febrer 2023
Hora:
5:30 PM - 8:30 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte