Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Seminari sobre el món iber: “La Cultura Ibera. 125 anys del descobriment de la Dama”

27 octubre 2022 / 8:00 AM - 7:00 PM

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat un seminari científic al costat de la UNED i l’Ajuntament d’Elx per a commemorar el 125 aniversari de la Dama. La trobada nacional comptarà amb la participació de catedràtics i especialistes de les universitats de Madrid, Jaén, Alacant i València, així com del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx.

El seminari científic “La Cultura ibera: 125 anys del descobriment de la Dama” tindrà lloc els dies 27 i 28 d’octubre en el Centre Associat a la UNED d’Elx i posarà sobre la taula les novetats sobre la investigació històrica i arqueològica entorn de la cultura ibèrica en general, i sobre la Dama d’Elx en particular.

El cartell de les jornades està integrat per especialistes com Martin Almagro, exdirector del Museu Arqueològic Nacional i actual Antiquari de la Reial Acadèmia de la Història; Carmen Aranegui, catedràtica d’Arqueologia de la Universitat de València; Alberto J. Lorrio, catedràtic de Prehistòria de la Universitat d’Alacant; Ignasi Grau, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat d’Alacant; Mar Zarzalejos, catedràtica d’Arqueologia de la UNED; Miguel Pérez Blasco, director del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx; i Sonia Gutiérrez, catedràtica d’Arqueologia i directora del grup d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric de la UA, entre altres experts.

El seminari servirà per a una actualització d’estudis entorn de la cultura ibèrica i sobre el bust de la Dama d’Elx, i abordarà assumptes com el món ibèric en el jaciment de l’Alcudia, la representació de la dona en la cultura ibera, la seua religiositat, la romanització dels ibers i un treball específic sobre el bust de la Dama d’Elx, entre altres treballs.

Inscripcions

Els interessats a inscriure’s en el “SEMINARI SOBRE EL MUNDO IBER” han de descarregar la següent sol·licitud i enviar-la al correu electrònic: info@elx.uned.es

Sol·licitud SEMINARI SOBRE EL MÓN IBER (.doc)

Programa

Descàrrega el programa de les dues jornades del Seminari sobre el món iber: “La Cultura Ibera. 125 anys del descobriment de la Dama

Descarrega el programa

Mostra els detalls

Data:
27 octubre 2022
Hora:
8:00 AM - 7:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon:
965 12 12 14
Correu electrònic:
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

UNED, Elche
Avinguda de Candalix, s/n,
Elche, Alicante 03202
+ Mapa de Google
Telèfon:
966 61 00 00