Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Taula redona – col·loqui: “La gestació subrogada. Un tema per al debat”

27 setembre 2022 / 7:30 PM - 8:30 PM

La gestació subrogada o per substitució, popular i erròniament coneguda com a maternitat subrogada o ventre de lloguer, és un mètode de reproducció assistida caracteritzat perquè la dona que gesta al bebé no serà finalment la mare legal d’aquest.

Aquesta tècnica és especialment complexa des del punt de vista ètic i emocional, ja que trenca amb la idea tradicional sobre com es forma una família.  Actualment aquesta manera de fecundació és legal en països com és legal a el Canadà, els Estats Units, Rússia, Ucraïna, Geòrgia, Grècia, el Regne Unit, Austràlia i l’Índia, entre altres.

Es tracta d’un assumpte que genera polèmica en la societat, perquè per a algunes opinions el lloguer d’òrgans no és moralment acceptable, i perquè és un escull més en el camí de garantir que les dones amb pocs recursos no es vegen obligades a vendre el seu cos per a satisfer el capritx d’uns, que està molt per davall de la dignitat i la seguretat de les altres.

Altres sectors de l’opinió pública consideren la gestació subrogada un avanç social, el dilema últim es resol apel·lant als més nobles valors de la història de la humanitat: la llibertat d’elecció. D’aquesta manera,  en favor de la pràctica, les dones que desitjaren prestar-se altruistament a la gestació subrogada podrien fer-ho dins d’un marc regulat, segur, protegides i no exposades al mercat negre, perquè en la pràctica es duu a terme l’ús del comunament denominat “ventre de lloguer”.

Intervinents:

Moderador: Daniel Terol Sánchez, (Alacant, 1988) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i va exercir els seus primers passos professionals en la comunicació corporativa i institucional d’entitats com l’Hèrcules d’Alacant C.F. (2010-2011) i l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant (2011-2015).

Sr. Francisco Femenía López. Catedràtic de Dret
Civil de la Universitat d’Alacant. Defensor Universitari des de maig de 2022.
Mariano Beltrán García. Doctorant en Psicologia en la Universitat de València. Investigador de bioètica, gènere i feminisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Sra. Consuelo Álvarez Plaza, Professora-Investigadora del Departament d’Antropologia Social i Psicologia Social (Àrea de  Antropologia Social de la Universitat Complutense de Madrid (Espanya).

Mostra els detalls

Data:
27 setembre 2022
Hora:
7:30 PM - 8:30 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte