965988900

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alacant en femení”, amb Cristina Maciá de Maracaibo Teatro

20 gener 2023 / 7:30 PM - 9:00 PM

El cicle “Alacant en femení” té com a objectiu donar a conéixer a dones de la nostra província que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura com l’art, la literatura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, entre altres, amb la finalitat de posar en valor les seues figures i reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

El cicle comprén una sèrie de conferències impartides per elles mateixes sobre temes relacionats amb el seu àmbit professional o per altres ponents especialistes que presenten a aquestes dones o disserten sobre la seua figura i treball, en el cas de protagonistes mortes, establint-se posteriorment un col·loqui entre ponents i la protagonista sobre temes d’actualitat i/o de l’àmbit en el qual aquesta dona desenvolupa la seua activitat.

Cristina Maciá

En aquesta ocasió, la primera xarrada de 2023, està dedicada a una dona il·licitana, Cristina Maciá, actriu, narradora oral, directora de teatre i creadora d’obres de gran prestigi i d’àmplia temàtica social, amb formació en dansa clàssica, contemporània, teatre físic, dramatúrgia, direcció, narració oral escènica i interpretació teatral. Directora de la companyia de Teatre La Carátula fins que en 1996 posa en marxa la companyia Maracaibo Teatre, amb els qui ha portat obres seues per nombrosos països.

En 2008 crea la companyia Algo contigo i el 2013, la companyia Aerolito Teatro amb les quals ha escrit i estrenat diversos espectacles amb perspectiva feminista. Des de 1989 combina la seua labor teatral amb la narració oral escènica, participant amb els seus contes i tallers en festivals nacionals i internacionals.

Cristina Maciá parlarà sobre els seus inicis, sobre la realitat actual del teatre, sobre la companyia Maracaibo, el feminisme sempre present en les seues obres i passarà a realitzar una lectura dramàtica en finalitzar l’activitat com a fermall final.

Mostra els detalls

Data:
20 gener 2023
Hora:
7:30 PM - 9:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte