Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alacant en femení” amb Maite Antón, presidenta de l’Associació d’Empresa Familiar de la província d’Alacant

20 octubre 2022 / 7:30 PM - 8:30 PM

El cicle “Alacant en femení” té com a objectiu donar a conéixer a dones de la nostra província que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura com l’art, la literatura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, entre altres, amb la finalitat de posar en valor les seues figures i reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

El cicle comprén una sèrie de conferències impartides per elles mateixes sobre temes relacionats amb el seu àmbit professional o per altres ponents especialistes que presenten a aquestes dones o disserten sobre la seua figura i treball, en el cas de protagonistes mortes, establint-se posteriorment un col·loqui entre ponents i la protagonista sobre temes d’actualitat i/o de l’àmbit en el qual aquesta dona desenvolupa la seua activitat.

L’activitat

L’empresa i el món dels negocis, i dins d’aquests l’empresa familiar, són també una mostra de la cultura alacantina, en el seu sentit més ampli. L’empresa familiar, dins del món empresarial alacantí, és un dels pilars fonamentals de l’economia de la nostra província.

Per a parlar d’empresa familiar i d’una visió en femení d’aquesta, res millor que fer-ho amb Maite Antón, empresària i primera dona a presidir AEFA (Associació de l’Empresa Familiar de la província d’Alacant).

L’activitat consisteix en una xarrada amb Maite Antón Puntes, Presidenta d’AEFA, qui faran un recorregut a través de la seua trajectòria com a empresària, la incorporació de la dona a l’empresa i especialment a l’empresa familiar.

Maite Antón Puntes és Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Múrcia, obtenint Matrícula d’Honor, Premi Fi de Carrera i núm. 1 de la seua promoció. Finalitzats els seus estudis es va incorporar en la part financera de l’empresa familiar Publicitat Antón, en aquells dies, dirigida pels seus pares i composta per 12 treballadors. Assumeix primerament la direcció de la part econòmica de l’empresa i més tard intervé també en la part comercial, desenvolupament tecnològic, organització interna i recursos humans i procés de digitalització, fins a assumir la gerència.

Quan es produeix el canvi generacional comença a liderar, al costat del seu germà Pepe Antón, la transformació de l’empresa, amb un equip de més de 60 persones i una trajectòria de 60 anys.

Grup Antón és una empresa en la qual, des de la seua creació, la dona ha jugat un paper fonamental. Amb el canvi generacional, aquesta filosofia ha continuat reforçant-se, prova de tot això, és que més de la meitat de la seua plantilla està constituïda per dones. En 2010 la Diputació d’Alacant ens va concedir el Premi Activa per la Igualtat de Gènere i en el 2014 el premi de la igualtat d’AEPA i en 2.021 AEPA el distintiu d’Empresa Conciliadora.

Pertany a diverses associacions professionals i sectorials, ha format part de diferents Juntes Directives, actualment és Presidenta d’AEFA (Associació de l’Empresa Familiar de la província d’Alacant), vocal de CEDELCO i membre del Comité Executiu del Pla Estratègic d’Elx 2030.

Mostra els detalls

Data:
20 octubre 2022
Hora:
7:30 PM - 8:30 PM
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte