Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alacant en femení”: “Isabel Clara-Simó, el mestratge d’una escriptora”, per Carles Cortés

6 juliol 2022 / 7:30 PM - 8:30 PM

El cicle “Alacant en femení” té com a objectiu donar a conéixer a dones de la nostra província que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura com l’art, la literatura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, entre altres, amb la finalitat de posar en valor les seues figures i reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

El cicle comprén una sèrie de conferències impartides per elles mateixes sobre temes relacionats amb el seu àmbit professional o per altres ponents especialistes que presenten a aquestes dones o disserten sobre la seua figura i treball, en el cas de protagonistes mortes, establint-se posteriorment un col·loqui entre ponents i la protagonista sobre temes d’actualitat i/o de l’àmbit en el qual aquesta dona desenvolupa la seua activitat.

Isabel-Clara Simó:

Pretenem abordar la figura de l’escriptora alcoiana (1943-2020) a partir de la seua obra literària i de la seua participació en altres activitats artístiques i culturals. Tot això des del reconeixement de la seua figura dins de la trajectòria de les dones escriptores del segle XX que van ser el seu precedent i altres coetànies. Una vegada acabada la seua carrera professional, és hora de fer balanç del seu mestratge vital i literari, tant com model de referència personal i intel·lectual, com a líder d’opinió i com a guia d’una generació d’escriptores i d’escriptors que, des dels seus orígens valencians, van enllaçar la nostra cultura amb la resta de territoris veïns.

Conferenciant: Carles Cortés, és catedràtic d’universitat de literatura en el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant des del 2002 i membre del Grup d’Investigació de la Literatura Contemporània i d’Estudis Transversals: literatura i altres arts en el Mediterrani Occidental, del qual és director. És expert en la seua figura literària.

Mostra els detalls

Data:
6 juliol 2022
Hora:
7:30 PM - 8:30 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte