Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cicle “Alacant en femení”: Asunción Valdés, escriptora i periodista

8 febrer 2023 / 7:30 PM - 9:00 PM

img class=”aligncenter wp-image-26952 size-full” src=”https://www.iacjuangilalbert.com/wp-content/uploads/2023/02/Asuncion-Valdes-VAL.jpg” alt=”” width=”1080″ height=”1080″ />

El cicle “Alacant en femení” té com a objectiu donar a conéixer a dones de la nostra província que destaquen o han destacat en diferents àmbits de la cultura com l’art, la literatura, la ciència, l’esport, la política o la gastronomia, entre altres, amb la finalitat de posar en valor les seues figures i reivindicar el paper fonamental de la dona en la nostra societat.

El cicle comprén una sèrie de conferències impartides per elles mateixes sobre temes relacionats amb el seu àmbit professional o per altres ponents especialistes que presenten a aquestes dones o disserten sobre la seua figura i treball, en el cas de protagonistes mortes, establint-se posteriorment un col·loqui entre ponents i la protagonista sobre temes d’actualitat i/o de l’àmbit en el qual aquesta dona desenvolupa la seua activitat.

Asunción Valdés Nicolau

Asunción Valdés Nicolau, és Màster del Col·legi d’Europa. Ha viscut a Bruges, i a Brussel·les, com a becària de les institucions comunitàries i corresponsal de Ràdio Nacional d’Espanya. Els seus inicis professionals van ser en el diari Pàtria de Granada, l’Informació i La Veritat d’Alacant -la seua ciutat natal- i El País. A Madrid, va obtindre el títol de Periodisme, la Llicenciatura en Ciències Polítiques i el Diploma del Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals.

Iniciada la Transició, va fundar la corresponsalia d’RNE en la República Federal d’Alemanya. Va tornar a Espanya per a ser la primera dona a dirigir un Telenotícies, i després, En Portada, en TVE. Després de l’ingrés espanyol en la Comunitat Europea, entre més de quatre-cents candidats, va guanyar la direcció de l’Oficina del Parlament Europeu. En les reunions de treball a Estrasburg, era l’única senyora.

Al febrer de 1993 Don Joan Carlos, impulsor de la transformació històrica espanyola, la va nomenar alt càrrec en la Prefectura de l’Estat, com a primera directora de Comunicació de la Casa de S. M. el Rei; més d’una dècada amb la Família Reial, que es va prolongar en els òrgans de la Fundació Reina Sofia.

A l’octubre de 2003 va entrar en el Consell Assessor de Ernst and Young. A l’any següent, va arribar a la direcció de la Fundació Euroamérica, on va establir convenis de cooperació públic-privada, relacions amb la Fundaçao Lusità-Espanhola i va viatjar pel continent americà. En 2007 va obtindre el Diploma d’Estudis Avançats en Ciències Socials. Entre 2011 i 2017 va tornar al periodisme com a columnista i directora general de Relacions Externes de Premsa Ibèrica, un dels grups multimèdia més importants. Ara, continua escrivint i és membre del Consell Assessor de la Fundació Conexus. Des de 2006, té el carrer alacantí Periodista Asunción Valdés.

Mostra els detalls

Data:
8 febrer 2023
Hora:
7:30 PM - 9:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Casa Bardín
Calle San Fernando, 44
Alacant, 03005
+ Mapa de Google
Telèfon
965 12 12 14
Visualitza el lloc web de Recinte