Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Descobreix una obra d’art en el Mubag. “D’Alacant a la cort de Ferran VII” de José Aparicio

14 setembre 2022 / 7:00 PM - 8:00 PM

En aquesta ocasió, en el cicle “Descobreix una obra d’art en el MUBAG”, es descobrirà al pintor José Aparicio, d’Alacant a la cort de Ferran VII, que donarà a conéixer Pilar Tébar Martínez, llicenciada en Història de l’Art.

Obra: Pintor José Aparicio, d’Alacant a la cort de Ferran VII. Conferència pràctica sobre la vida i obra de l’artista alacantí a través de l’exposició: “El pintor José Aparicio: 1770-1838”.

Autor: José Aparicio Inglada

José Aparicio Anglada (Alacant 1770 – Madrid 1838), pintor alacantí oblidat i injuriat durant moltes dècades per la seua vinculació, precisament, al monarca absolutista i a un dels períodes històrics més convulsos de la Història d’Espanya, dels quals va deixar constància en els seus enormes quadres laudatoris. La seua producció, de qualitat desigual, està moltes vegades dedicada a l’exaltació, magnificació i propaganda real. Es tenen dades que, a la seua mort, alguns dels seus quadres estaven taxats a preus superiors a obres de Goya o Velázquez. Sens dubte, Aparicio és l’artista alacantí més important de les primeres dècades del segle XIX.

Conferenciant: Pilar Tébar Martínez

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Madrid. Cursos de Doctorat sobre “Art espanyol dels segles XVIII al XX i les seues relacions amb l’Art Europeu” realitzats en la mateixa universitat. Professora-tutora en el Grau d’Història de l’Art de la Universitat Nacional d’Educació a distància (UNED). Seu d’Elx de les assignatures: “Tècniques i mitjans artístics”, “Art i Poder en l’Edat Moderna”, “Últimes tendències de l’art”, “Història de l’Art Contemporani. Segle XX”, “Els discursos de l’art contemporani” i “Cinema, societat i renovació artística”. Gestora cultural, conservadora, investigadora i crítica d’art amb trenta anys d’experiència com a professional des de 1989 quan va començar a treballar com a historiadora de l’art en la Direcció General de Belles arts i Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura de la Comunitat de Madrid. Posteriorment va ser Tècnic superior de Conservació i Documentació al Castell de Santa Bàrbara, tant de la Fundació Eduardo *Capa, com del Simposium Escultura Alacant (SIGA) durant deu anys. En aquesta etapa va exercir en dues ocasions de directora en funcions i ha coordinat exposicions amb altres institucions com l’IVAM, col·laborant en l’organització i muntatge d’exposicions de més de cent artistes de talla internacional. Des de 2007 a 2015 va formar part de l’equip directiu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert com a subdirectora dels departaments d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere de Revistes, departament del qual també va ser directora. Presidenta de la *Associació Valenciana de *Crítics d’Art (AVCA) fins a la seua incorporació com a directora de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Mostra els detalls

Data:
14 setembre 2022
Hora:
7:00 PM - 8:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Mubag
Carrer Gravina, 13, 15
Alacant, 03002 España
+ Mapa de Google
Telèfon
965 146 780
Visualitza el lloc web de Recinte