Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Taller “Conservar el paper, conservar la nostra memòria” impartit per Gertrud Gómez

7 juny 2022 / 6:00 PM - 7:00 PM

INSCRIU-TE ACÍ

INSCRIU-TE ACÍ

Per a commemorar el dia internacional dels Arxius, i amb el títol Conservar el paper, conservar la nostra memòria, la restauradora de document gràfic Gertrud Gómez, ens mostrarà la importància de preservar el material gràfic com a part essencial per a conéixer el nostre patrimoni històric i documental.

L’objectiu del curs és aprendre a identificar les diferents patologies que alteren els materials gràfics, per a una vegada detectats, aplicar els mètodes adequats d’anàlisis bàsiques que permeten aplicar els processos de conservació i restauració.

El taller està enfocat a aprendre a conéixer les diferents patologies que alteren els diferents materials gràfics, i ens servirà per a reconéixer que tipus de danys poden afectar-lo, i quines són les seues alteracions més habituals.

Una vegada detectat tots els elements que estan danyant el document gràfic, s’aplicaran els diferents mètodes d’anàlisis bàsiques que permeten aplicar els processos de conservació i restauració.

Després de l’anàlisi i detecció, s’establiran les bases per a conéixer els aspectes que determinaran la seua futura restauració i conservació a través de la normativa, criteris, tractaments de primers auxilis i sistemes de conservació preventiva.

Professora: Gertrud Gómez Martínez és Conservadora de Restauradora de Béns Culturals a les Escoles Superiors de Madrid i Barcelona amb l’especialitat en paper. Directora de l’empresa Art et Patrimoine a Bordeus, durant 5 anys i directora del centre cultural Les CigarrerEs. Comissària d’una gran quantitat d’exposicions, actualment és assessora i programadora cultural de l’Ajuntament d’Elx.

INSCRIU-TE ACÍ

Mostra els detalls

Data:
7 juny 2022
Hora:
6:00 PM - 7:00 PM

Organitzador

IAC Juan Gil Albert
Telèfon
965 12 12 14
Correu electrònic
galbert@diputacionalicante.es
Visualitza el lloc web de Organitzador